Understanding And Using English Grammar 3rd Edition Pdf
Articles in English Grammar are ________, __________, and _________
1. Articles in English Grammar are ________, __________, and _________
Jawaban:
a, an, and the
Penjelasan:
artikel dalam bahasa inggris ada 3, yaitu a, an dan the.
2. ajarkan grammar English bisa enggak kak ??? tolong ajarkan nya yang bisa grammar English
Jawaban:
Penjelasan:
Who
Who digunakan untuk menggantikan subjek orang (bukan benda). Jika diartikan, who memiliki arti “yang.” Gunanya untuk menunjuk atau menjelaskan subjek dari kalimat. Contoh:
Do you know the people who live on Melati Street?
I talked to the woman who was sitting next to me.
Selain untuk menggantikan subjek orang, who juga bisa digunakan untuk menjelaskan kepemilikan sebuah objek. Biasanya setelah kata who akan ditambahkan has atau is. Who yang menjelaskan kepemilikan biasanya juga disingkat menjadi who’s. Contoh:
Who is responsible for this?
Who is your partner?
Elsa is the student who will be performing.
My mother is the woman who is standing over there.
Who has lost his phone?
Who has some books to read?
Erica does not know who has stolen her phone.
Alyssa is a girl who has blonde hair.
Whom
Whom merupakan sebuah object pronoun yang merujuk pada siapa yang menjadi objek dalam suatu aktivitas atau kegiatan. Whom juga memiliki kedudukan yang setara dengan me, you, us, him, dan seterusnya. Maka, jika ada yang bertanya With whom was Amanda talking to?, jawabannya bisa berupa (it was) me, (it was) him, atau (it was) Ryan, dan sebagainya. Contoh:
It was Jenny whom Sara had gone with.
The people whom we visited gave us tea and a light snack.
To whom it may concern.
Brian is the guy whom Ellen really likes. Whose
Kita tidak bisa mengartikan kata whose begitu saja tanpa membahas keseluruhan kalimat yang diisinya. Secara sederhana, whose merupakan pronoun yang digunakan untuk menanyakan atau menyebutkan kepemilikan. Ketika ada yang bertanya whose shoes are these?, maka orang tersebut menanyakan tentang siapa pemilik dari sepatu yang ditunjuk atau dibawanya. Jawaban yang bisa digunakan dari pertanyaan tersebut adalah they are mine!”atau those are Ryan’s! Singkatnya, ketika seseorang bertanya menggunakan kata whose, ia sedang ingin tahu tentang siapakah pemilik dari benda yang ditanyakannya.
Contoh lainnya:
Whose car is that?
Whose coat are you wearing?
Whose phone is lost?
Whose tak hanya digunakan di awal kalimat, namun juga bisa diletakkan di tengah kalimat. Apakah artinya berubah? Tentu saja tidak. Peletakkan whose di tengah kalimat juga berfungsi untuk menjelaskan kepemilikan seseorang. Contoh:
Alyssa is the girl whose hair is blonde.
Erica is the person whose phone is lost.
Saat melakukan percakapan, who’s dan whose memiliki bunyi yang sama dalam penyebutannya sehingga tak jarang kita bingung apa yang sebenarnya dimaksud oleh lawan bicara kita. Cara termudah untuk membedakan satu sama lainnya saat mendengar dari orang lain adalah dengan meneliti susunan kalimatnya. Whose selalu diikuti oleh noun atau noun phrase sedangkan who iikuti oleh tatanan kata yang tidak menentu. Contoh:
I don’t know whose car that is. [whose + noun + be]
I don’t know who’s any car to borrow [who’s + determiner/article + noun]
Whose pada kalimat pertama tidak mungkin digantikan dengan who’s atau who has, kecuali jika kalimatnya diubah menjadi I don’t know who has that car. Namun, kata own lebih tepat dipakai dalam kalimat tersebut daripada has untuk menyatakan bahwa aku tidak tahu siapa yang memiliki mobil itu. Sedangkan who’s pada kalimat kedua tidak bisa digantikan dengan whose, kecuali bila susunan kalimat diubah menjadi I don’t know whose car to borrow.
3. make a dialogue using compliments and checking for understanding
Jawaban:
im singing ok, im still here ok
4. write 10 greeting expresions using English and Indonesia
Jawaban:
1. Hello! = Halo!
2. How are you? = Apa kabar?
3. Good morning = Selamat pagi
4. Good afternoon = Selamat siang
5. Good evening = Selamat sore
6. How do you do = Apa kabar?
7. What are you doing? = Apa yang kamu lakukan?
8. How is everything = Bagaimana semuanya?
9. Nice to meet you = Senang bertemu denganmu/Salam kenal ya
10. Good to see you = Senang melihatmu
CMIIW
5. Organisational behaviour in the workplace 12th edition pdf download !
Jawaban:
maaf saya nggak ngerti
6. creat a dialogue by using getting attention expression and checking understanding
Teacher: “Good morning, class.”
Students: “Good morning, Sir.”
Teacher: “Hi, class. Attention please. I will call your name. first, John Metthew?”
Students: “Present.”
Teacher: “Joseph?”
Students: “Present, Sir.”
Teacher: “Linda Armand?”
Students: “Present.”
Teacher: “Okay, class. Now we are going to study about symbiosis. Please open your text book in page 56. Is there any homework?”
Students: “Yes, Sir.”
Teacher: “What page is your homework?”
Students: “Page 45, Sir.”
Teacher: “Hey, look! Let’s discuss your homework first.”
7. cara mudah memahami english grammar
Cara mudah menguasai grammar:
- Miliki bukunya
- Baca, jangan cuma mengahafal, tetapi memahami
- Ingat, yang terpenting itu rumusnya, usahakan pahami rumusnya dan coba untuk menghafalnya, tetapi ingat mengenai materi apa rumus tersebut
- Usahakan pahami dari awal, jangan secara acak seperti: baca question taq dulu, baru alphabet
- Coba-coba mengerjakan soal latihan (bisa didapat dari guru, buku, ataupun lewat internet
- Praktikkan ke orang yang mahir Bahasa Inggris
- Kuasai idiom, ingat! ini salah satu hal terpenting yaitu kata acak yg memiliki arti tidak nyambung dengan kata-katanya (Contoh: give up→menyerah, bukan memberi keatas
- Berdoa
Mungkin itu tips dari saya, semoga bermanfaat
8. make a dialogue by using the expression of understanding(asking for understanding,showing understanding,and expressing lack understanding dengan jawaban dan penjelasan tentang covid-19tolong dibantu ya
Jawaban:
evan : Hello, Rani how are you?
soli : Okay
evan : Do you know what virus is now the world's disaster?
soli : What is that?
evan : That is ... Corona Virus
soli : What is Corona Virus?
evan : Corona virus is a family of viruses found in humans and animals and the virus can correct humans and cause various diseases, ranging from common illnesses such as flu, to more fatal diseases.
soli : Wohh seems dangerous
Adi: Yes ,because the Corona / Covid-19 virus is also a virus that attacks the human body through the respiratory system
Rani: What is Covid-19
Adi: Covid-19 which stands for 'Co' which means 'corona', 'Vi' for 'Virus', and 'D' for 'Disease'
Rani: ohhhhh, Adi thanks for the info, I will be more alert
Adi: you're welcome, Rani
Penjelasan:
9. make a dialogue by using the expression of understanding(asking for understanding ,showing understandig ,and expressing lack understanding theme:covid -19
Jawaban:
berdialog dengan ekspresi pemahaman (meminta pengertian, menunjukkan pemahaman, dan mengungkapkan pemahaman kurang memahami tema: covid -19)
10. Quiz...Mudah sekali....Make two sentences using 3rd conditional!
Jawaban:
Make two sentences using 3rd conditional!
1. If I had learned maths seriously, I would have become an Engineer.
2. If I had told her my real feelings for her, she would have become my girlfriend.
Penjelasan:
Kalimat pengandaian Conditional) type 3:
If+ subject + had + V3/past perfect Tense + subject + would have + V3/past perfect Tense
atau
if+ subject + had been + adjective/noun + subject + would have been + adjective/noun
Contoh :
If I had read that book, I would have understood the theory well. Fakta: / didn’t have that book. Therefore, I didn’t understand the theory well.
Semoga membantu ya.
11. dini, Ersan and Rido did not discuss English grammar. simple present interogative
Jawaban:
(+) Dini, Ersan, Rido discuss English Grammar.
(-) Dini, Ersan, Rido do not discuss English Grammar.
(?) Do Dini, Ersan, Rido discuss English Gramma?
Yes, they do / No, they do not
Penjelasan:
Simple Present Tense
(+) S + Verb I + O
(-) S + do/does not + Verb I + O
(?) Do/does + S + Verb I + O?
hope this helps
12. -Creating compound and complex sentences by using all theories, all grammar materials ( and also practices)
Jawaban:
Membuat kalimat majemuk dan kompleks dengan menggunakan semua teori, semua materi tata bahasa (dan juga praktik)
13. write in English 3rd January 1985
Jawaban:
January 3, 1985
begitu bukan
Jawaban:
Tanggal 3 Bulan Januari Tahun 1985
Penjelasan:
JADIKAN PILIHAN TERCEDAS!!!
14. comparison analysis betwen book and movie pdf english literat
pdoodidofofofocofodooxoxppx
15. Change the following passive sentences into their equivalent active sentences. 1. “Understanding and Using English Grammar” was written by Betty Schrampfer Azar in 1989. 2. Scholarships are given to excellent students by Gajah Mada University every year.
Jawaban:
1. Betty Schrampfer Azar wrote “Understanding and Using English Grammar” in 1989.
2. Gajah Mada University gives scholarships to excellent students every year.
Penjelasan:
1. Passive Voice dalam bentuk Simple Past tense --> to be (was) + V3.
Maka active formnya dalam Simple Past tense.
2. Passive Voice dalam bentuk Simple Present tense --> to be (are) + V3.
Maka active formnya dalam Simple Present tense.
Semoga membantu^^
Posting Komentar untuk "Understanding And Using English Grammar 3rd Edition Pdf"